Patlıcan yemek isimleri

İmambayıldı, hünkar beğendi, karnıyarık, ali nazik, şakşuka, musakka, patlıcan oturtma, patlıcan salatası, fırında patlıcan, şehzade kebabı, babagamuş, köpoğlu, söğürtme, nefis çileli kebap, beli bükük patlıcan kebabı, patlıcanlı şiş kebap, zeytinyağlı patlıcan, patlıcan dolma, patlıcan silkme, patlıcan kızartma, …Jul 30, 2019

Patlıcan yemek çeşitleri nelerdir?

"Patlıcan YemekleriPatlıcanlı Yemekler "

  • Tavuklu Zade Kebabı
  • Patlıcan Çullama.
  • Macar Kebabı
  • Meftune.
  • İmam Bayıldı
  • Mualla Yemeği.
  • Köfteli Şehzade Kebabı
  • Fırında Porsiyon Musakka.

Patlıcan ile ne pişirsem?

Nefis Pratik Patlıcan Yemekleri: 50 Çeşit Tarif

  • #2 Patlıcan Salatası (videolu) Keriman Diril. …
  • #3 Patates Püreli Patlıcan Kebabı …
  • #4 Ali Nazik Kebabı …
  • #5 Rulo Patlıcan Kebabı …
  • #6 Puf Puf Patlıcan Kızartması ( Çok Lezzetli ) …
  • #7 Patlıcan Yemeği (Etsiz) (videolu) …
  • #8 Babagannuş Tarifi (videolu) …
  • #9 Şakşuka Tarifi (videolu)

Cıgırtma nasıl yapılır?

Patlıcan Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. …
  2. Bir kaseye su ve tuz koyun. …
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. …
  5. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın.

Hünkar Beğendinin Beğendisi nasıl yapılır?

Beğendi için patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın. Tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın. Tuz ve karabiberle birlikte kaşar peyniri de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Fırında patlıcan yemegi nasıl yapılır?

Fırında Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır.
  2. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür ardından doğranır.
  3. Biber ve patlıcan bir fırın kabının için yerleştirilir, tuz, karabiber ve 4 yemek kaşığı yağ gezdirilir.
  4. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Kabak Çırtması nasıl yapılır?

Kabak Çırtması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın.
  2. Kabakları küçük küp küp doğrayın.
  3. Maydanozu küçük küçük doğrayın.
  4. Yağda önce soğan ve biberleri öldürün.
  5. Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun.
  6. Üzerine kabakları boşaltın.

Bergama Çığırtması nedir?

Bergama, tarih ve arkeoloji tutkunları kadar lezzet tutkunlarını da kendisine çekiyor. Tulum peyniri, çam fıstığı, zeytin ve zeytinyağı ile meşhur olan Bergama'nın en bilinen yöresel lezzeti ise bölgede yetişen ince ve uzun patlıcanlardan yapılan "Çığırtma" yemeği.